Tutireceptek.hu fejléc

Francia hagymaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg vöröshagyma
1 kk. só
kakukkfű
1 csipet őrölt fehér-bors
1 morzsolt babérlevél
3 szál petrezselyem zöld
kevés olaj
víz
1 ek. finom liszt
15 dkg reszelt sajt
2 tojás sárgája
4 szelet szendvicskenyér v. személyenként 1 kicsi cipó

Elkészítés:
Karikára vágott hagymát pirítunk lassan (nem barnára még) fedő nélkül kevergetve majd beleteszünk: 1kk.sót, kakukkfüvet, 1 csipet őrölt borsot, 1 morzsolt babérlevelet, 3 szál apróra vágott petrezselyem zöldet.
Kis pirítás után vízzel öntsük fel, 1 ek. liszttel megszórjuk és felforraljuk.
Ha a leves felforrt, bele a 2 tojás sárgáját (először tojás sárgába kevés levest habverővel elkeverünk, majd az egészet bele a levesbe).
-Ha kész a leves: Pirított kenyérszeletekre reszelt sajtot szórunk és erre öntjük a levest.

Tanácsok:
-Lehet csirkelével is felengedni víz helyett, a pirított hagymákat, akkor finomabb lesz.
- VEGAMIX-et is tehetünk bele 1 teáskanállal ételízesítő gyanánt, ez egy sómentes darált zöldségekből álló keverék, a DM-ben is lehet kapni.
-Cipóval: A cipó tetejét levágjuk és a kivájt cipót forró sütőben kiszárítjuk. Belemerjük a levest a cipóba, reszelt sajtot szórunk a tetejére és ráhelyezzük a cipó tetejét az egészre.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: pradicsom


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Angol hagymaleves » Francia hagymaleves 3. » Francia pezsgőkoktél » Francia Kenyér
» Diétás Franciasali » Rizses fokhagymaleves » Hagymaleves (diétásan) » Piskótás francia krémes
» Tárkonyos hagymaleves » Hagymaleves náthára! » Hagymaleves mikróban » Francia madártej
» Hagymaleves pikánsan » Francia pirítós » Francia hagymaleves 2. » Tojásos hagymaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.