Tutireceptek.hu fejléc

Francia hagymaleves tejszínnel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1.2 kg vöröshagyma
1.5 liter víz
3 db Knorr Házias Tyúkhús Levesalap vagy Zöldségleves alap
150 ml 20 %-os tejszín
3 szál kakukkfű levelei
2 db babérlevél
8 szelet bagett
80 g reszelt sajt
2 evőkanál Rama margarin
só,bors

Elkészítés:
Pucoljuk meg a hagymákat és szeleteljük fel őket.Két kanál margarinon fonnyasszuk meg a hagymákat, hogy jó édesek és puhák legyenek. Először nagyobb lángon, majd ha felforrósodott a hagyma, akkor alacsonyabbra vehetjük a lángot. Pirítani egyáltalán nem kell, csak szép lassan fonnyasztani. Adjuk hozzá a babérlevelet és a kakukkfű leveleit.
Ha szépen megpuhult a hagyma, akkor öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a Knorr Házias Levesalapokat. Forraljuk föl és főzzük 2-3 percet még a levest. A végén adjuk hozzá a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk még.
A leves főzése közben pirítsuk meg a bagett szeleteket, majd szórjuk meg őket bőven reszelt sajttal. A sütőbe visszatéve olvasszuk rá a sajtot a bagett szeletekre. Tálaljuk vele a levest.

Tanácsok:
Én a hagymát ahogy megfőtt szűrőn átpaszíroztam. Bagett helyett,kiflivel helyetesítettem,apróbb karikákra vágtam,és úgyanúgy készítettem.
4-5 adagnak megfelelő lesz.
Előszőr készítettem,nagyon ízlett a családtagjaimnak,különösen a páromnak.:) Már aki szereti a hagymát.;)

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Beatrixy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Franciakrémes-torta » Mézes francia krémes » Francia mákos krémes » Diétás Franciasali
» Francia almatorta 2. » Francia saláta » Tojásos hagymaleves » Zabpelyhes póréhagymaleves
» Sajtos hagymaleves » Francia likőr » Töltött franciakenyér » Francia almatorta
» Francia krémes » Rizottó tejszínnel » Hagymalevesem » Piskótás francia krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.