Tutireceptek.hu fejléc

Francia krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
7 tojás
18 kanál cukor
3 kanál liszt
1 sütőpor
2 kanál olaj
3 puding , lehet bármilyen ízű (mi a földiepres,csokisat és vaníliásat szeretjük a legjobban)
fél liter tej
3 slág
5 dkg csokoládé

Elkészítés:
6 tojássárgáját kikeverjük 1 egész tojással, 3 kanál cukorral, 3 kanál liszttel, 1 sütőporral és 2 kanál olajjal. Margarinozott,lisztezett tepsziben sütjük tűpróbáig.
A krémhez megfőzzük a pudingot a tejben 9 kanál cukorral. Külön fölverjük habnak a 6 tojásfehérjét, lassan adagoljuk bele a 6 kanál cukrot. És mikor a hab jó kemény, akkor rögötön hozzákeverjük óvatosan a meleg pudinghoz. Ezzel a krémmel lekenyjük a tésztát és pár órára (kb.3-4órára)hűtőbe tenni. Felverni a slágot és lekenyni vele a kalácsot ha kivettük a hűtőből. Felolvasztani a csokit és meglocsolni vele a slágot.


A receptet beküldte: mona82


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós-körtekrémes süti » Andland Debreceni krémese » Citromkrémes mákos szelet » Intelligens krémes II.
» Sonkakrémes falatkák » Omlós krémes Tésztásfültől » Csokikrémes csokitorta » Hamis Francia Krémes
» Update1 krémes süti » Mákkrémes mákos keksz » Cseresznyés krémes piskóta » Sajtkrémes sülthal filé
» Francia hagymaleves 2. » Epres krémes » Kókuszos, krémes szelet » Krémes hókocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.