Tutireceptek.hu fejléc

Francia madártej recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 liter tej
1 rúd vanília
8 tojás
150 gr. cukor
+ 50 gr. cukor
10-13 db kockacukor
(egy csipet só)

Elkészítés:
A tejet felforraljuk a hosszában félbevágott vaníliarúddal.
8 tojás sárgáját kikeverjük 150 gr. cukorral és a vaníliás tejhez keverjük, lassú tűzön összeforraljuk folytonos keverés közben, amíg kicsit besűrűsödik.
8 tojás fehérjét 50 gr. cukorral 1 csipet sóval nagyon kemény habbá verjük.
Vizet forralunk, a felforrás előtti stádiumban lévő vízbe kanállal beleszaggatjuk a fehérjét. 10-15 mp.-ig főzzük a galuskák egy-egy oldalát, majd kiszedjük, lecsepegtetjük.
A 10-15 szem kockacukorból karamellt készítünk, a fehérjéket a sárga krémre tesszük, s a fehérjékre csorgatjuk a karamellt.


A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia croissant » Kávés madártej (Update1) » Kacsacomb franciásan » Cukkinis francia pite
» Francia krumpli » Francia csoki torta » Kanadai francia tourtiere » Madártej mesésen
» Francia zöldségtál » Kókuszos madártej öntettel » Házi francia krémes torta » Madártej szelet túrosan
» Madártej torta » „Francia" puszedli » Banános madártej » Andland Madártej szelete


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.