| Francia padlizsános lecsókrém receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 1 padlizsán 1 cukkini 1 piros paprika 1 sárga paprika 1 zöld paprika 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 2-2 ág rozmaring, kakukkfű só, bors olívaolaj 2 db paradicsom friss bazsalikomlevél Elkészítés: A zöldségeket mossuk, illetve tisztítsuk meg, töröljük szárazra és vágjuk fel falatnyi darabokra. A hagymát szeleteljük fel, a fokhagyma maradhat egészben. Tegyük a zöldségeket egy nagyobb sütőtepsibe, adjuk hozzá a friss rozmaringot és kakukkfüvet. Locsoljunk rá 2-3 evőkanál olajat. Tegyük a tepsit 180 fokos sütőbe és süssük a zöldségeket kb. 25 percig (ill. amíg mindegyik zöldség átsül). A kész zöldséget vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni. A zöldfűszereket szedjük ki, a sült zöldségeket tegyük egy nagyobb keverőtálba. A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk fel kockákra (magos részét kivághatjuk). Adjuk a bazsalikomlevelekkel együtt a sült zöldséghez. Kezdjük el pürésíteni a zöldségeket botmixerrel, közben annyi olívaolajat adjunk hozzá, hogy az állaga kellemesen krémes legyen. Végül fűszerezzük a krémet sóval és borssal. Fogyaszthatjuk azonnal, de tölthetjük steril üvegekbe (légmentesen zárható tárolódobozba), a tetejére öntsünk olívaolajat. A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |