Tutireceptek.hu fejléc

Franciakrémes-torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Felverünk 6 tojásfehérjét, belekeverünk 14 dkg cukrot, egyenként a 6 tojás sárgáját, 14 dkg őrölt diót, 2 evőkanálnyi lisztet és 1 késhegynyi szódabikarbonát, amit kifuttatok citromlével. Ezeket összekavarom, beteszem sülni. Miután megsült kettévágom, belül megkenem krémmel, majd bevonom a glazúrral.

Elkészítés:
Krém:30 dkg vaj, 35 dkg cukor, 2 tojássárgája, 2 vaníliás cukor, 10 dkg pörkölt dió durvára vágva (egyben pörkölöm), 2 evőkanál forró kávé;
Glazúr: 30 dkg cukorpor, 2 evőkanál kakaó, 5 dkg vaj, 4 evőkanál feketekávé.
Az egészet egy picit rotyogtatom, a vajat utoljára teszem bele, miután a többi összefőtt, ha a vaj elolvadt - kész. Gyorsan rákenem a tortára.


A receptet beküldte: hercenő31

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Albán krémes Emyke módra » Milka csoki házilag » Őszibarackkrémes torta » Sárga túró(Kata-féle)
» Rigó Jancsi torta » Túrós lepény feketeszederrel » Moszkauer... » Diós habos rakott kifli
» Fahéjas csillagok » Csokis-túrós muffin » Sztracsatella bomba » Kardamomos csók
» Finom citromos szelet » Mozart kuglóf » Mami banános sütije » Svéd mandulatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.