Tutireceptek.hu fejléc

Friss tavaszi spenótos tortácskák recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
30 dkg friss spenót
1 egész tojás
1/2 pohár natúr joghurt
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg feta
2 dkg frissen reszelt parmezán
1 csomag leveles tészta 1/3-a
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi őrölt rozmaring
bors
szercsendió


Elkészítés:
A leveles tésztát kb. 1 óra alatt szobahőmérsekleten felengedem, ezalatt elkészítem a tölteléket. A spenótot megtisztítom, leforrázom, kinyomkodom a feleseleges folyadékot belőle. A petrezselymet felaprítom. A spenótót, a petrezselymet, az áttört fokhagymát, a tojást, a sajtokat és a fűszereket botmixerrel összedolgozom. A felengedett tésztát 2-3 mm vékonyságúra kinyújtom, kis tortaformákkal kiszúrok belőle akkora körlapokat, hogy kibélelhessem a kis formákat (12 cm átmérőjűvel dolgoztam, 3 db lett belőle). A maradék tésztából kedv szerint bármilyen forma szaggatható a töltött lepényke tetjére, de ez el is hagyható. A tésztakosárkákban arányosan elosztom a tölteléket, 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

Tanácsok:
Melegen és hidegen egyaránt nagyon-nagyon finom, könnyű, ízletes. Természetesen az adag növelhető a fogyasztók és sütőformáink számától függően. Ez a mennyiség elegendő a 23-cm átmérőjű piteformához is.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos-rukkolás rakottas » Tavaszi karalábé saláta. » Tavaszi sonkasaláta » Fügetorta friss fügéből
» Tavaszi tojáskenyér » Vegyes friss saláta » Tavaszi burgonyasaláta » Epres frissítö Ouzóval
» Spenótos-gombás tészta » Spenótos tojás » Tavaszi zöldfűszeres leves » Bodzás frissítő
» Tejszines spenótos tészta » Spenótos pulykafasírt » Friss saláta » Friss kolbász bajor módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.