Tutireceptek.hu fejléc

Frissítő gyümölcsleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
- 1 kg gyümölcs (meggy, szilva, sárgabarack, őszibarack, nektarin)
- 2 l folyadék (befőtt leve, hozzáillő szörp, víz, Sangria vegyesen)
- citromlé
- édesítőpor ízlés szerinti mennyiségben
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 2 evőkanál keményítő
- egész fahéj
- szegfűszeg

Elkészítés:
A gyümölcsöket előkészítem: ha van közöttük konzerv vagy befőtt, akkor lecsöpögtetem, a levét felfogom, a friss gyümölcsöket kimagozom, és feldarabolom. (Nagyjából azonos méretű darabokra szoktam vágni őket.)
A befőtt(ek) levét, szörpöt, Sangriát, vizet, citromlevet, fahéjat, szegfűszeget beleöntöm a fazékba, elkezdem főzni, és sorra rakom bele a gyümölcsöket - a keménységüktől függően (kemények először).
Amikor felforrt, és a gyümölcsök már félig elkészültek (ez néhány pillanat műve), akkor megkóstolom, teszek bele cukrot vagy édesítőt (én inkább pikáns-savanykásan szeretem),
aztán a keményítőt kevés hideg (!) vízzel csomómentesre keverem, és a leveshez adom. Felforralom, majd leveszem a tűzről, és hozzáadom a joghurtot (először kikeverem a joghurtot egy habverővel, szedek hozzá egy, majd még egy szedőkanállal a forró levesből – hőkiegyenlítés -, hogy ne kapja össze a joghurtot), és hagyom kihűlni


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsleves » Frissítő mentás limonádé » Görög gyümölcsleves » Villám gyümölcsleves
» Tavaszi frissítő (epres) » Gyümölcsleves - télen » Frissítő búzafűlé-koktél » Pudingos gyümölcsleves
» Hideg gyümölcsleves » Frissítő saláta » Piros gyümölcsleves » Egyszerű gyümölcsleves
» Görög gyümölcsleves 2. » Almás-fahéjas frissítő » Görög gyümölcsleves3. » Frissítő paradicsomkoktél


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.