Tutireceptek.hu fejléc

Füge-alma kompót recept

Kategória:


Hozzávalók:
6 db alma
6 füge (friss vagy szárított)
1 citrom felszeletelve
1 csésze barnacukor
1 csésze víz
fahéj
szegfűszeg (kb. 6 db)

Elkészítés:
Forraljuk fel a vízben a cukrot, adjuk hozzá a citromot és a fűszereket. Távolítsuk el az alma magházát, majd helyezzük az almákat serpenyőbe, majd vegyük körbe a fügékkel. Öntsük le a sziruppal. Lassú tűzön pároljuk, néha locsoljuk meg a főzőlével addig, amíg az alma meg nem puhul és a szirup be nem sűrűsödik. Tálaljuk egyesével az almákat tetejükön egy-egy fügével.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almakompótos piskóta » Boros gyümölcskompót » Birsalam kompót » Birsalmakompót frissen
» Rebarbara kompót » Karamelles szilvakompót » Körtekompót télire » Szilvakompót
» Gesztenyekompót » Rumtopf (agglegénykompót) » Túrókrém szederkompóttal » Mézes almalekvár
» Citromlekvár » Gyömbéres eperdzsem » Narancsbefőtt » Narancsos répalekvár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.