Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Füge-alma kompót recept

Kategória:


Hozzávalók:
6 db alma
6 füge (friss vagy szárított)
1 citrom felszeletelve
1 csésze barnacukor
1 csésze víz
fahéj
szegfűszeg (kb. 6 db)

Elkészítés:
Forraljuk fel a vízben a cukrot, adjuk hozzá a citromot és a fűszereket. Távolítsuk el az alma magházát, majd helyezzük az almákat serpenyőbe, majd vegyük körbe a fügékkel. Öntsük le a sziruppal. Lassú tűzön pároljuk, néha locsoljuk meg a főzőlével addig, amíg az alma meg nem puhul és a szirup be nem sűrűsödik. Tálaljuk egyesével az almákat tetejükön egy-egy fügével.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvakompót » Boros gyümölcskompót » Rebarbara kompót » Almakompótos piskóta
» Birsalmakompót frissen » Rumtopf (agglegénykompót) » Gesztenyekompót » Körtekompót télire
» Karamelles szilvakompót » Birsalam kompót » Túrókrém szederkompóttal » Fahéjas szederlekvár
» Citrom-vodka befőtt » Sárgabarack lekvár » Delikát dinnyehéj télire » Szeder lekvár



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.