Tutireceptek.hu fejléc

Fügelekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
friss füge
kristálycukor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
citromkarika (elhagyható)
nátriumbenzoát

Elkészítés:
A fügét megmosom,héját lehúzom,félbe/négybe vágom,majd egy tálban,vagy akár a főzőedényben ízlés szerint megszórom cukorral.
Jól összekeverem,1 esetleg 2 órát állni hagyom,hogy levet eresszen,közben kevergetem,hogy a cukor elolvadjon.
Ha a cukor elolvadt felforralom,belekeverem a fűszereket és a citromkarikákat.
Lassú tűzön állandó keverés mellett kb. fél óráig forralom.
Üvegekbe merítem,a tetejét megszórom nátriumbenzoáttal,lefedem.
Száraz dunsztban hagyom kihülni,aztán mehet a polcra.


Lehet készíteni kakaós változatot is,akkor ízlés szerinti cukrozatlan kakaót is keverünk a lekvárhoz.
Érdekesen finom íze van,főleg vajaskenyéren.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos fügelekvár » Chilis fügelekvár » Joghurthabos narancszselé » Citromfű szörp
» Zöld paradicsomos lekvár » Paprikakrém 2 » Egres-banán befőtt » 5 perces lekvár
» Bodzalekvár szederrel » Meggybefött (fözés nélkül) » Szilvalekvár sütőben » Fűszeres körtelekvár
» Csipkebogyó befőtt » Füge dzsem » Birsalmakompót frissen » Szilvalekvár cukor nélkül


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.