Tutireceptek.hu fejléc

Füstölt halas cukkini-tál recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
l cs. (12,5 dkg) filézett füstölt hal
2 db kis gyenge cukkini
2 db főtt tojás
3 evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál fűszerkeverék
20 dkg margarin
1 késhegynyi őrölt bors
20 dkg csuszatészta
5 dkg reszelt sajt
3 dl tej
3 evőkanál rétesliszt

Elkészítés:
A cukkinit 1 cm széles karikákra vágjuk, gyengén megszórjuk fűszerkeverékkel (virginnel v. delikáttal) és 1-2 órát állni hagyjuk.

Wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk a margarint, megsütjük a cukkini szeleteket, tálra szedjük, - félre tesszük.

A halat - bőrétől megfosztva - a tojásokkal együtt húsdarálón ledaráljuk, összedolgozzuk a tejföllel.

A csuszatésztát tördelés nélkül megfőzzük, átforgatjuk a sült margarinnal, tűzálló tálba tesszük.

A tejet felfőzzük a rétesliszttel, s elkeverjük benne a reszelt sajtot, őrölt borsot.

A főtt tésztára rákenjük a halas masszát, egyenletesen ráfektetjük a sült cukkini szeleteket, befedjük a sajtos besamellel és 170 fokos sütőben 25 perc alatt készresütjük.

Tanácsok:
Készíthetjük csillag- v. zsenge főzőtökkel is.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babos-tonhalas tészta » Füstölthús leves » Pogácsa füstölt sajttal » Halas imbisz
» Halászlé (bajai módon) » Alföldi füstölt disznósajt » Narancsos Tonhalas Salata » Halas pite
» Tonhalas spagetti » Dunai halászlé » Füstölt lazackrém » Füstöltsajtos pogi
» Tonhalas pite » Tonhalas tészta » Füstöltsajt - krémleves » Pontyhalászlé egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.