Tutireceptek.hu fejléc

Füstölt húsos káposztás bableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dgk tarka bab
1 kg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
1-2 cikk fokhagyma
1-2 babérlevél
füstölt tarja vagy csüllök igény szerint
2 kanál liszt
kevés olaj ,kávéskanálnyi piros fűszerpaprika
bors ,só ízesitéshez

Elkészítés:
A babot (este beáztatjuk)megmossuk meleg vízbe főzni tesszük a vöröshagymával ,fokhagymával,babérlevelet hozzáadjuk a füstölt húsokat is annyi legyen a víz épp hogy ellepje ,főzés közben öntünk hozzá egy-két dl hideg vizet hogy hamarább puholjon.
Míg fő elkészitjük a rántást.Olajon megpiritjuk a lisztet hozzáadjuk a pirospaprikát hideg vizzel felengedjük csomómentesre szétkavarjuk ne legyen görcsös.
A savanyúkáposztát vizzel átmossuk jól kinyomkodjuk rátesszük a babra főnni.
Mikor megfőtt ráöntjük a rántást pár percig együtt főzzük.
Utólag sózzuk borsozzuk.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Almuska60


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás kocka, cvekedli » Gombás-húsos tortilla » Hideg zöldbableves » Káposztás lepénykék
» Füstölt halas cukkini-tál » Húsos, gombás fasirt » Húsos ragu » Káposztás parasztsaláta
» Töltött húsos kifli » Húsos muszaka » Húsos rakott karfiol 2. » Tormás káposztasaláta
» Csirkehúsos burgonyasaláta » Finom káposztás pogácsa » Húsos tojásos » Rakott káposztás kocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.