Tutireceptek.hu fejléc

Füstölthússal rakott karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
50 dkg burgonya
10 dkg főtt füstölt hús
2 kemény tojás
5 dkg vaj
1 dl tejföl
4 dl tej
2 evőkanál liszt

reszelt szerecsendió
a tepsi kikenéséhez vaj

Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és karikákra vágjuk.
A rózsáira szedett karfiolt sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk vajjal, beleterítjük a burgonya felét, kissé megsózzuk, rászórjuk a csíkokra vágott főtt füstölt húst, majd befedjük a karfiolrózsákkal és meglocsoljuk a tejföllel.
Erre tesszük a karikákra szeletelt kemény tojást, végül a maradék burgonyát.
Elkészítjük a mártást:
A vajból meg a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a tejjel, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Csipet sóval és szerecsendióval ízesítjük, ráöntjük a karfiolos rakottasra, és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakottburgonya » Rakott zöldséges picikék » Rakott pulykamell » Provence-i rakottas
» Rakott hal káposztával » Gyors rakottas » Rakott Ziti » Diétás rakottkrumpli.
» Mandulás rakott pulyka » Húsos rántott karfiol » Karfiol rántva » Babapiskótás rakottas
» Tejfölöskarfiol galuskával » Csirkés karfiol » Rakott karalábé karajjal » Prézlis karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.