Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres karajcsíkok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 adaghoz:
-2 közepes szelet sertéskaraj
-víz
-egy teáskanál só
-egy csipet fokhagymapor
-egy csipet vöröshagymapor
-egy csipet majoránna
-egy ici-pici őrölt köménymag
-egy ici-pici őrölt babérlevél
-egy csipet fehérbors
-egy csipet durvára darált színesbors(ettől szebb lesz a külseje,szerintem normál borrssal is lehet helyettesíteni)

Elkészítés:
A fűszereket összekeverjük.Bekenjük vele a húsokat.A húsokat egymás mellé alufóliára fektetjük,és becsomagoljuk.Egy kis tepsibe kb.fél centi vastagon csapból forró vizet engedünk.Betesszük avizes tepsibe a húst, és berakjuk az előmelegített 180°os sütőbe.40 percen keresztül otthagyjuk.Kivesszük,kicsomagoljuk.Még nem biztos hogy teljesen puha lesz, de nem kell megijjedni.Felvágjuk vékony csíkokra.Egy teflonban olaj nélkül, aranybarnára piritjuk.A fűszer egy része megfeketedik, és lepereg róla.Kb 4-5 percig kell pirítani.

Tanácsok:
Aki nem szereti a nagyon fűszerest, az kevesebb fűszert használjon.Amíg előmelegszik a sütő, addig állhat a hús a hús a fűszerben.A víz befog a húshoz folyni.Ha fehér hab marad a húson le kell kaparni.
Köretnek:a borsó és a répa illik hozzá.Vgay aki nem fogyózik: párolt rízs, krumplipüré.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 100 kcal

A receptet beküldte: ginwloss


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres olasz pulykatorta » Fűszeres aprópecsenye » Almás-fűszeres csirkemell » Fűszeres sonkás lepény
» Fűszeres tésztás csirke » Fűszeres kevert kocka » Ciprusi fűszeres hal » Fűszeres krumplipüré
» Fűszeres rakott gomba » Fűszeres leves » Fűszeres borjúszeletek » Fűszeres krumplitál
» Fűszeres tepsis csirke » Fűszeres bólé » Fűszeres tepsis tarja » Fűszeres vaddisznó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.