Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres oldalas sült hagymával és sült almával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
1 csík sertésoldalas (kb. 80 dkg)
3 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt köménymag
1 mokkáskanál szárított majoránna
1 evőkanál paprikakrém
3 evőkanál olaj
2 nagy fej vöröshagyma
4 alma

Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Összekeverjük a fűszereket a paprikakrémmel, borssal és a fokhagymával. Jól bedörzsöljük vele a húst mindenhol. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben kb. 1,5 órát sütjük. Közben gyakran locsolgatjuk, ha kell, pótoljuk a vizet. Ha az oldalas már puha (megfordul benne a csont), a megtisztított hagymát és almát cikkekre vágjuk, természetesen az alma magházát eltávolítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) melegítjük, a hagymát és az almát a hús mellé tesszük, és még 5-10 percen át sütjük, hogy az alma is átsüljön. Amikor kész, kivesszük, és az oldalast a szaftjával, a sült hagymákkal és a sült almákkal tálaljuk.

Tanácsok:
Köretként hagymás tört krumplit adtam hozzá.


A receptet beküldte: rmarcsi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldfűszeres mártogatós » Birsalmával rakott tészta » Zöldfűszeres sajtfalatkák » Sült gombafejek fűszeresen
» Zellersaláta almával » Fűszeres zöldbab » Fűszeres gyümölcsálom » Fűszeres halfilé
» Fűszeres túró » Fűszeres narancslikőr » Rizsfelfújt almával » Fűszeres penne
» Fűszeres tej » Csirkemáj almával » Fűszeres olasz pulykatorta » Zöldfűszeres tésztasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.