Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres sertéskaraj rántva recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg filézett sertéskaraj

őrölt feketebors
fokhagyma granulátum
morzsolt bazsalikom
grill fűszerkeverék
tejföl
3-4 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj

Elkészítés:
A húst hideg vízben 2x átmosom, áttörlöm, kiklopfolom (nem túl vékonyra!!!), majd egy nagy tálcára szorosan egymás mellé fektetem. Egy 2 dl-es pohárba 3/4-ig étolajat öntök, majd kenőtollal megkenem vele a húsokat, megszórom sóval, borssal, grill fűszerrel, bazsalikommal, fokhagymaporral. Ha ez kész, ugyanígy megkenem olajjal és fűszerezem a másik oldalát is. Alufóliával letakarva 1 órára hűtőbe teszem, hogy jól összeérjenek az ízek. A panírozáshoz 3-4 tojást felverek 2 evőkanál tejföllel (ettől szép vastag, ropogós panírt kap), majd lisztbe, tojásba és morzsába forgatom a húsokat. Forró olajban(olajsütőben 160 fokon), forgatva kb. 10-15 percig sütöm, amíg szép aranybarna lesz. Ha kész, jól lecsöpögtetem, majd szalvétára szedem, hogy ne legyen olajos. Kiváló köret mellé a sült burgonya vagy a rizi-bizi.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres diós keksz » Göngyölt sertéskaraj » Fűszeres sárgarépa » Zöldfűszeres kecskesajt
» Pacal rántva » Almás, fűszeres kalács » Fűszeres rizstallérok » Birsalmás sertéskaraj
» Házi fűszeres sajt » Fűszeres kirántott karaj » Fűszeres figurák » Fűszeres burgonyahasábok
» Fűszeres burgonya » Fűszeres csokoládé torta » Fűszeres leves » Kelkáposztatekercs rántva


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.