| Fűszeres sonkás lepény receptPizzák Hozzávalók: 26 cm-es formához: 20 dkg finomliszt só, 1 tojás Töltelékhez: 1 cs. újhagyma 1-1 cs. petrezs. és bazsalikom 50 dkg félzs. tehéntúró 20 dkg vastag szelet főtt füstölt hús 1,5 dl főzőtejszín 3 tojás 5 dkg reszelt ementáli sajt törött bors, reszelt szerecsendió Elkészítés: A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a kis kockákra vágott vajat, 1 csipet sót és a tojást is hozzáadjuk.Robotgéppel vagy kézzel sima tésztává gyúrjuk, majd kis golyót formázunk belőle.Folpackba csomagolva 30 percre hűvös helyre tesszük. Az újhagymát karikára vágjuk és vajban a zúzott fokhagymával és az apróra vágott zöldfűszerekkel, a letépkedett levelekkel néhány percig pároljuk, majd hűlni hagyjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.A túrót áttörjük, a füstölt húst kockákra vágjuk és mindkettőt a tejszínnel, a tojással és a sajttal összekeverjük.Sóval, borssal és szerecsendióval jól megfűszerezzük, a hagymás zöldfűszereket is hozzáadjuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk.A tésztát lizstezett deszkán kerekre nyújtjuk, a formába terítjük, de peremet is hagyjunk neki.Villával több helyen megszurkáljuk.A túrókeveréket belesimítjuk.A forró sütőbe tolva kb 50 percig sütjük. Elkészítési idő: 90 perc Szénhidráttartalom: 60 gramm A receptet beküldte: Mariann63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |