Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres, szaftos serpenyős krumpli recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 kg újkrumpli (vagy bébikrumpli)
500 g víz
20 g só
10 g fokhagymapor (vagy friss fokhagyma)
5 g bors
1 tk chili
5 g őrölt fűszerkömény
5 g római kömény
20 g repceolaj (napraforgó is jó)

Elkészítés:
Mossuk meg a krumplit alaposan, ne hámozzuk meg. Vágjuk nagyobb kockákra, és sózzuk meg. Hagyjuk állni tíz percig.
Forrósítsuk fel az olajat egy jó minőségű, tapadásmentes, nagy wokban vagy serpenyőben, majd tegyük rá a krumplit, és nagy lángon pirítsuk/pároljuk, gyakran rázogatva, minél kevesebbet keverve, míg jól meg nem pirul.
Öntsük rá a vizet, tegyük rá a fűszereket, pároljuk, míg el nem fő az összes víz alóla. Ha még nem teljesen puha a krumpli, tegyünk alá még egy kevés vizet, és pároljuk tovább.
Pirítsuk még 1-2 percig, és készen is van.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés rakott krumpli » Majorannás krumplileves » Kedvenc krumplis pogácsánk » Fűszeres zsemle
» Tejfölös krumplifuta » Töltött krumpli héjában » Vargányás krumplileves » Hamis krumplipüré
» Krumplis gofri » Zöldfűszeres hal » Rakott krumpli másképp » Krumplisaláta csirkemellel
» Szögedi tarhonyáskrumpli » Krumplis csirke (bulgár) » Fűszeres tej » Fűszeres csábítás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.