Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres-vajkrémes pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
30 dkg liszt

10 dkg natúr vajkrém

1 mokkáskanál sütőpor

10 dkg magos édes (csemege) mustár

3 tojássárgája

1 csokor petrezselyem

1 csomag újhagyma



fehérbors

Elkészítés:
A petrezselymet tisztítás után apróra vágjuk. Az újhagymákat felaprítjuk úgy, hogy a vastagabb szálakat hosszában is félbevágjuk, majd szeleteljük.
A lisztet a sütőporral, a sóval és a fehérborssal elkeverjük, majd a vajkrémmel, a mustárral, 2 tojás sárgájával és a felaprított petrezselyemmel és újhagymával összedolgozzuk.
Egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Miután a tésztát a hűtőből kivesszük, várunk, amíg megmelegszik egy kicsit, majd 1 cm vastagra nyújtjuk. Apró pogácsákat szaggatunk belőle, tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben nagy lángon 25 perc alatt aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házitündér sajtos pogácsa » Mártuska pogácsája » Túrópogácsa 2. » Krumlis pogácsa
» Pogácsám a 80-as évekből » Burgonyás túrópogácsa » Szerelem pogácsák » Angol pogácsa
» Pogácsa zabpehellyel » "Krumplis pogácsa" » Finom hagymás pogácsa » Sós, vajas pogácsa
» Húspogácsa » Töltött ropogós pogácsák » Abbahagyhatatlan pogácsa » Erdélyi rakott pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.