Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Galuska -- bukovinai ünnepi eledel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
50 dkg savanyú káposzta
8-10 dkg rizs
3-4 közepes vöröshagyma
1 laza fejű,nem tömör édeskáposzta
só,bors
olaj
/esetleg csombor/

Elkészítés:
A káposzta torzsáját kivágjuk,egészben hagyva, enyhén sós,lobogó vízben leforrázzuk.
Óvatosan szeleteire szedjük.
Az aprózott hagymát megfonnyasztjuk - nem pirítjuk! -,tűzről levesszük.
Hozzákeverjük a húst, a mosott rizst,sózzuk,erőteljesen borsozzuk,megtöltjük a leveleket.
Egy mélyebb edény aljára terítjük a savanyú káposzta felét, rá a töltelékeket,s a maradék káposztával befedjük.
Annyi vízzel öntjük fel,hogy ellepje.
Csomborral is ízesíthető.
Puhára pároljuk,tejföllel,kenyérrel kínáljuk.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Daragaluska » A tökéletes daragaluska » Sonkával rakott galuska » Tepsis húsos galuska
» Szárnyasgaluska leves » Galuska (nokedli, nokli) » Sváb galuska » Sajtgaluska-leves
» Fahéja-mézes galuska » Szegények eledele » Kakaós aranygaluska » Zöldségleves zabgaluskával
» Túrós-hagymás galuska » Gombaleves májgaluskával » Ünnepi muffin » Csírás galuska



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.