Tutireceptek.hu fejléc

Galuska -- bukovinai ünnepi eledel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
50 dkg savanyú káposzta
8-10 dkg rizs
3-4 közepes vöröshagyma
1 laza fejű,nem tömör édeskáposzta
só,bors
olaj
/esetleg csombor/

Elkészítés:
A káposzta torzsáját kivágjuk,egészben hagyva, enyhén sós,lobogó vízben leforrázzuk.
Óvatosan szeleteire szedjük.
Az aprózott hagymát megfonnyasztjuk - nem pirítjuk! -,tűzről levesszük.
Hozzákeverjük a húst, a mosott rizst,sózzuk,erőteljesen borsozzuk,megtöltjük a leveleket.
Egy mélyebb edény aljára terítjük a savanyú káposzta felét, rá a töltelékeket,s a maradék káposztával befedjük.
Annyi vízzel öntjük fel,hogy ellepje.
Csomborral is ízesíthető.
Puhára pároljuk,tejföllel,kenyérrel kínáljuk.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sváb galuska » Aranygaluska borhabbal » Rest asszony galuskája » Erdélyi galuska
» Huszita harci eledel » Májas daragaluska » Tepsis húsos galuska » Ünnepi krémes piskóta
» Aranygaluska2 » Juhtúrós galuska » Somlói galuska másként » Update somlói galuska
» Almaleves habgaluskával » Norbis somlói galuska » Almás rakott galuska » Aranygaluska tejsodóval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.