Tutireceptek.hu fejléc

Galuska juhtúróval, tejfölösen recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna 1 kg burgonya 1 db tojás 30 dkg liszt 25 dkg juhtúró 20 dkg tejföl,1 csokor metélőhagyma (snidling), só

Elkészítés:
Az apróra kockázott füstölt szalonna zsírját kisütjük, majd egy szűrőlapáttal kiszedjük a tepertőt és félretesszük. Egy keverőtálban a meghámozott, lereszelt burgonyát a tojással, csipetnyi sóval és a liszttel összedolgozzuk. Az így kapott masszából galuskákat szaggatunk, és forrásban lévő, sós vízben néhány perc alatt megfőzzük. Ha a galuskák feljönnek a víz tetejére, leszűrjük és lecsepegtetjük. A kifőtt galuskákat megforgatjuk a még forró szalonnazsírban, és a tányérokra szedjük. Rámorzsoljuk a juhtúrót, rákanalazzuk a tejfölt, végül megszórjuk a sült szalonnakockákkal. Finomra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom Aranygaluska » Aranygaluska almapürével » Galuska-levesbetét » Gombaleves májgaluskával
» Vajas borjúgaluska » Aranygaluska borsodóval » Sajtgaluska » Juhtúróval töltött pogácsa
» Egyszerű májgaluska leves » Parajgaluska » Burgonya juhtúróval » Hamis májgaluska
» Sajtos galuska » Sajtos, gombás galuska » Sajtos-tejfölös galuska » Somlói galuska :)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.