Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági apróhusos leves. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg. sertéstarja ( vagy lapocka),
40 dkg. burgonya,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj ( vagy másfajta zsiradék),
só,
őrölt fekete bors,
1 db. citrom,
2 db. babérlevél,
1 kiskanál morzsolt majoránna,
1 dl. tejföl,
4 db. tojás,
2 evőkanál liszt,
1 csokor zöld petrezselayem

Elkészítés:
Külön egényben a tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és félre tesszük. A finomra vágott vöröshagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott húst, és kevergetve a zsirjára sütjük. Ekkor fűszerzzük sóval, őrölt fekete borssal, apróra vágott petrezselyemmel, reszelt citromhéjjal, Megszórjuk 1 evőkanálnyi liszttel és átkeverés után felöntjük 2 liter vízzel. Lassú tűzön főzzük és a ha felforrt beletesszük a babérlevelet és megsózzuk. A burgonyát kockára vágjuk, a leveshez adjuk. A levesből kimert lével a kevés lisztet és a tejfölt elkeverjük, a leveshez adjuk, az ételt készre főzzük. Ha szükséges utánasózzuk, ízesitjük a citrom levével.
A tojásokat egészen apróra vágjuk és a leves tetejére szórva az ételt tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» "Hajrá leves..." » Galyasági fűszeres gulyás » Tárkonyos, palócleves... » Galyasági gezemiceleves
» Galyasági finom falatok » Tojas leves. » Krumplilé leves... » Vöröslencse leves.
» Galyasági bográcsos » Lestyános csirkeraguleves. » Tejfölös vargányaleves. » Galyasági őzpörkölt
» Galyasági bableves » Tisztító leves. » Galyasági zellerkrémleves » Galyasági steak.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.