| Galyasági babgulyás vegyes húsból receptEgytálételek Hozzávalók: 1,5 kg. vegyes sertéshús, 70 dkg. marhalábszár, 2 pár füstölt parasztkolbnász, 1 liter száraz tarkabab, 1,2 kg. vegíyes leveszöldség ( sárgarépa, petrezselyem, zeller, karalábé) 4 fej vöröshagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 3 db. babérlevél 15 dkg. füstölt szalonna, só, 4 evőkanál fűszerpaprika, 1 kiskanál őrölt fekete bors, 2 db. csipős, hegyes paprika 2 db. tojás, 15 dkg. liszt Elkészítés: A szárazbabot egy pár óráig hideg vizben áztatjuk, majd az áztatóvizet elöntjük. Külön vizben a babot a babérlevelekkel feltesszük főni. Nagy bográcsban a felkockázott szalonnát piritjuk, zsirjában az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük s a végén az egészben hagyott fokhagymát is kissé átpiritjuk.Ha a hagyma üveges, hozzáadjuk a felkockázott húst és a karikára szeletelt kolbászt, amit fehéredésig piritunk. Ha a hús levet engedett sózzuk, paprikázzuk, ízesítjük őrölt feketeborssal.Hozzáadjuk a kettévágott zöldpaprikát és kb. 20 percig lassú tűzön főzzük. Bele rakjuk a feldarabolt zöldségeket, a babot a főzőlével együtt, s felöntjük székség szerint 2-3 liter meleg - legfeljebb langyos - vízzel.Ha felfőtt,hozzáadjuk a csipetkét is és készre főzzük. Tanácsok: Nagyobb társaság - 10-12 fő - részére szabad tűzön készítsük. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |