Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági bableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg. kifejtett zöldbab,
2 szem nagyobb, érett paradicsom,
3 db. babérlevél,
l-2 szál lestyán,
só,
őrölt fekete bors,
2 evőkanál liszt,
2 dl. tejföl,
2-3 evőkanál borecet (vagy egész citrom leve),

Elkészítés:
A fejtett babor megmossuk, majd liternyi vizben feltesszük főni. Sóval, őrölt feketeborssal, babérlevéllel és a lestyán szárral izesitjük, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és fedő alatt addig főzzük, amíg a bab megpuhul. Ekkor a babérlevelet és a lestyán szárat kiemeljük belőle és a levest besűrítjük a liszttel elkevert tejföllel és ujra átforraljuk, ha szükséges utánaízesitjük a levest. A tűzről levéve borecettel savaníyitjuk és apróra vágott lestyán levéllel diszitve tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági pacal bográcsban » Jókai finombableves » Galyasági tócsni » Tökös fejtett bableves
» Kolozsvári bableves » Brokkolis zöldbablevesem » Galyasági töltött tojás » Zöldbableves betyárosan
» Galyasági fűszeres gulyás » Toszkán bableves » Könnyű zöldséges bableves » Bableves cipóban
» Tejfölös bableves » Kolbászos fejtettbableves » Galyasági gezemiceleves » Betyár zöldbableves



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.