Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági lacipecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3-3,5 kg. sertéstarja, 5-6 evőkanál sertészsír( vagy 2 dl. étolaj), 2 dkg. őrölt fekete bors, só, Díszítéshez: édes-nemes fűszerpaprika, csipetnyi borsikafű morzsolva.Ízesítéshez: 3-4 gerezd fokhagyma, 1 db. közepes fej vöröshagyma.

Elkészítés:
A legjobb a fiatal, bőrös sertés húsa, amin legalább 2 centiméter vastag szalonna is van. Elsősorban a tarja ajánlott. Szeleteléskor a bőrt is rajta hagyjuk, majd alaposan kiklopfoljuk, széleit bevagdossuk, megszórjuk finom sóval és 20-30 percig hűvös helyen pihentetjük. Sütőedényben összeállítjuk a sütéshez szükséges zsiradékot, ami áll 2/3 rész étolajból és l/3 rész sertészsírból.A forró zsírba néhány tisztított fokhagyma gerezdet és szeletelt hagymát teszünk, amit pár perc múlva kiveszünk ( csak az ízanyag maradhat benne). Annyi hússzeletet tegyünk bele, amennyit a forró zsiradék ellep. Gyakran mozgassuk, és mindkét oldalát süssük meg hirtelen. Vigyázzunk, csak félig szabad átsülnie. Amint megpirosodik kiszedjük, frissen törött borssal és édes-nemes fűszerpaprikával megszórva melegen kínáljuk.

Tanácsok:
Van aki csipetnyi borsikafüvet is szór a kész pecsenyére, de ez elmaradhat. Friss kenyérrel, savanyúsággal és száraz fehér borral kínáljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági töltött paprika » Galyasági rakottas » Galyasági tócsni » Galyasági töltött tojás
» Galyasági lacipecsenye 2 » Galyasági apróhusos leves. » Galyasági pecsenye » Galyasági bableves
» Galyasági fűszeres gulyás » Galyasági steak. » Galyasági töltött pecsenye » Galyasági gomba tejfölösen
» Tordai lacipecsenye » Galyasági vegyes pörkölt » Galyasági korhelyleves » Galyasági gombapaprikás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.