Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági tojásleves. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 db. friss tyúktojás, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj, 5-8 db. babérlevél, só, 1 kiskanál fűszerpaprika,1,2 liter csontlé ( lehet hús- vagy erőleves kockából is), Ízlés szerint almaecet vagy citrom frissen kifacsart leve, 2 dl. tejföl.Fél csokor petrezselyemzöld, vajon pirított zsemlekocka.

Elkészítés:
A felforrósított vajon a lisztet átpirítjuk, majd a tűztől lehúzva fűszer-paprikázzuk és kevés langyos csontlével felöntjük, csomómentesre elkeverjük, s végül annyi csontlevet adunk hozzá, amennyi négy személy részére elegendő. Ízesítjük babérlevéllel, sóval (van aki egy csipetnyi csípős paprikát vagy őrölt fekete borsot is ad hozzá), majd kevergetve a levest felforraljuk, óvatosan belecsúsztatjuk a felütött tojásokat és a végén tejföllel, almaecettel beforraljuk. Megvágott petrezselyemzölddel és külön tányéron zsemlekockával kínáljuk.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági gomba tejfölösen » Galyasági lacipecsenye » Galyasági bableves » Galyasági káposztás hús
» Galyasági lacipecsenye 2 » Galyasági tócsni » Galyasági rakottas » Galyasági zellerkrémleves
» Galyasági őzpörkölt » Galyasági töltött pecsenye » Galyasági bográcsos » Galyasági aprópecsenye
» Galyasági szegénykocsonya » Galyasági fűszeres gulyás » Galyasági pecsenye » Galyasági korhelyleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.