Tutireceptek.hu fejléc

Gertrud szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
6 db tojás
210 g porcukor
4 cs puncs ízű pudingpor
1 cs sütőpor
csipet só
Krémhez:
250 g margarin
150 g porcukor
2 cs vaníliás cukor
3 db tojás sárgája
1 ek rum
Mázhoz:
3 db tojás fehérje
200 g porcukor
pár csepp citromlé

Elkészítés:
A tojásfehérjéket különválasztjuk, és vízgőz felett a porcukorral kemény habbá verjük.
Ezután levesszük a gőzről, és egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, végül a sütőporral elkevert pudingport.
25 x 35 cm-es, kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes lángon tűpróbáig sütjük, majd a tepsiből kivéve hagyjuk kihűlni.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd a végén belekeverjük a 3 tojás sárgáját és a rumot. Ezt a krémet simítjuk a kihűlt tészta tetejére.
A mázhoz a 3 tojás fehérjét a cukorral és pár csepp citromlével gőz fölött kemény habbá verjük, majd a sütemény tetejére simítjuk.
Hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon, majd vízbe mártott késsel keskeny szeleteket vágunk belőle.


A receptet beküldte: dracena66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boccacio szelet » Mikulás szelet » Lestyános vaddisznószelet » Holland fincsi szelet
» Sült madártej szelet » Sport szelet 2. » Mentás csokoládészelet » Lambada szelet
» Fanta szelet » Emi szelet » Ági szelet(Kata-féle) » Csokis szelet
» Fagyi szelet másképpen » Meggyes - rizses szelet » Kekszes-túrós szelet » Rákóczi túrós szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.