Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenye nudli mákkal megszórva recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott natúr gesztenyemassza
5 dkg nyílgyökérliszt
2 tojás
3 dkg olvasztott kókuszolaj

víz
evőkanálnyi kókuszolaj


a tálaláshoz:
darált mák
darált eritritol (xilit vagy méz)

Elkészítés:
A felolvasztott gesztenyét krumplinyomón áttörjük, majd a többi hozzávalóval sima felületű tésztát gyúrunk belőle. A tészta gyorsan összeáll és könnyű vele dolgozni. 2 cm széles hurkát nyújtunk belőle; 1 cm-es darabokra vágjuk. Villával megnyomjuk a tetejét, majd bő, forró, de nem lobogó, sós, evőkanálnyi kókuszolajos vízbe téve megfőzzük. Amikor feljön a víz színére még pár percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Megszórjuk a cukros mákkal, vagy mézzel meglocsoljuk és arra tesszük a mákot.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos nudlik » Csokoládés gesztenyecsúcs » Gesztenyés krém » Gesztenyés krémes
» Almás gesztenyetorta » Gesztenyekocka Kata-féle » Gesztenyés pite » Gesztenyepuding
» Gesztenyehasáb » Gesztenyekrémleves » Gesztenyés hókifli » Gesztenyés-meggyes rétes
» Olasz gesztenyekrém-leves » Gesztenyés káposztaleves » Gesztenyés, havas háztető. » Gesztenye Bon-Bon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.