| Gesztenyekrémes mini fánkok receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1,5 dl víz 1,5 dl olaj 15 dkg liszt 4 tojás pici só 25 dkg gesztenyemassza 6-8 dkg porcukor 1-2 ek.rum 2 dl tejszín 1 cs. habfixáló Elkészítés: A vizet az olajjal lábosba öntjük és felforraljuk, ekkor beleszórjuk a lisztet, és 1 percen át kis lángon kevergetjük. Levesszük a tűzről, várunk 2-3 percet, majd a tojásokat egyenként, alaposan belekeverjük. A sütőt 200-220 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe dió nagyságú golyókat teszünk a masszából. 15-20 perc alatt keményre és barnára sütjük. Amikor elkészült, levágjuk a tetejüket és hagyjuk, hogy a gőz eltávozzon. Amíg a fánkok hűlnek, elkészítjük a krémet. A gesztenyepürét áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a rumot, jól elkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Felét óvatosan belekeverjük a gesztenyekrémbe. A fánkokból szükség esetén eltávolítjuk a tésztadarabokat és megtöltjük a krémmel, majd a félretett tejszínhab következik. Végül rátesszük a levágott "kalapkákat". A receptet beküldte: Haley Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |