Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés almatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 db kör alakú piskótalap,
2 evőkanál baracklekvár,
1 csomag gesztenyemassza,
1 kg alma,
1 citrom leve,
10 dkg cukor,
szegfűszeg, fahéj.

A krémhez: 2 dl tej, 2 tojássárgája,
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin.

Elkészítés:
Az almát apró darabokra vágjuk, és a citromlével,
cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük,
majd leszűrve kihűtjük.
A pudingport a tojássárgájával, a cukorral,
a tejjel összekeverjük, és sűrűre főzzük.
A piskótalapot lekvárral vékonyan megkenjük,
és egy tortaformába helyezzük.
Ráreszeljük a gesztenyemasszát és rárakjuk az almadarabokat.
A kihűlt krémhez hozzáadjuk a felvert tejszínhabot,
a megolvasztott zselatint és ráöntjük a torta tetejére.
Amíg a krém megdermed, hűtőbe tesszük.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés bejgli másként » Almatorta fahéjmártással » Csokis-gesztenyés muffin » Dalmatorta
» Nagyanyó almatortája » Gyorsan kész almatorta » Francia almatorta » Gesztenyés kosarak
» Gesztenyés kifli » Brüsszeli almatorta » Almatorta, Lajos Mari féle » Almatorta (karamelles)
» Karamelles almatorta » Gesztenyés torta » Gesztenyés töltött karaj » Bécsi almatorta2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.