Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés csokitorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
250 g darabokra tört étcsoki
250 g margarin
250 g gesztenyemassza
2dl tej
1tejszínhabpótló por (Coop)
4 tojás
125 g kristálycukor

Elkészítés:
Az étcsokoládét és a vajat egy tűzálló tálba tesszük, és gyöngyöző vízfürdő fölött felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A gesztenyepürét lereszeljük.
A tejjel és a porral habot készítünk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojás sárgáját a cukorral jól kikeverjük.
A csokoládét a cukros tojás sárgájával összekeverjük, majd a gesztenyés pürével is jól összedolgozzuk. Végül a felvert habot is lazán belekeverjük.
A kapcsos tortaformát béleljük ki sütőpapírral.
A masszát a tortaformában 25-35 perc alatt süssük meg. Addig süssük, amíg a torta éppen csak meg nem szilárdul, de a közepe még enyhén lágy. A formában hagyjuk kihűlni, és megszilárdulni.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés óriáskifli » Gesztenyés tejberizs » Fácán gesztenyés almával » Csokis-gesztenyés szelet
» Gesztenyés töltött karaj » Gesztenyés almás lepény » Mamika Gesztenyés tekercse » Gesztenyés párnácskák
» Gesztenyés-kekszes tekercs » Gesztenyés tekercs » Csokitorta tejszínnel » Gesztenyés csúcs
» Gesztenyés omlett » Francia csokitorta* » Mascarponés csokitorta » Gesztenyés álom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.