Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés csúcs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 dkg puha vaj
8 dkg porcukor
1 tojás
1 narancs héja vagy citromhéj
25 dkg felengedett gesztenyemassza
2 ek finomliszt

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
A tésztát összeállítjuk: a vajat habosra keverjük a porcukorral, ezután jön a tojás, a narancshéj és a villával összetört gesztenyemassza meg a liszt. Jól eldolgozzuk.
A tésztát csillagcsöves habzsákkal tepsire nyomjuk. Kb. 2 cm átmérőjű csúcsokat nyomunk, egymástól kb. 3 cm-re.
12 percig sütjük. Melegen még törik, de ha kihűlt szépen leszedegethető a sütőpapírról.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés pulykatekercs » Gesztenyés torta » Csokoládés gesztenyecsúcs » Fácán gesztenyés almával
» Gesztenyés fatörzs I. » Gesztenyés káposztaleves » Gesztenyés kehely » Barna csúcsok sütés nélkül
» Gesztenyeszív » Gesztenyés kekszgolyók » Gesztenyés óriáskifli » Gesztenyés finomság
» Gesztenyés göngyölt hús » Gesztenyés szelet » Gesztenyés töltött karaj » Gesztenyés álom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.