Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés fatörzs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
a tésztához: 4 tojás 10 evőkanál hideg víz 10 dkg (kb. 5 evőkanál) kristálycukor 10 dkg (kb. 5 evőkanál) finomliszt 5 dkg (kb. 2 púpozott evőkanál) porcukor
a krémhez: 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza 20 dkg natúr (véletlenül sem sós!) vajkrém 0,3 dl rum
a mázhoz: 14 evőkanál kristálycukor 6 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor 6 evőkanál víz 8-10 dkg vaj

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, sárgájukat a vízzel habosra verjük (konyhai robotgéppel 1 perc), majd a cukorral addig keverjük tovább, míg az utóbbi feloldódik benne, kissé kifehéredik, és tejföl sűrűségű lesz (konyhai robotgéppel 2 perc). A lisztet beleszórjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé evőkanalanként a porcukrot is hozzáadjuk, majd óvatos mozdulatokkal, nehogy összetörjön, az előzőekbe forgatjuk. Végül sütőpapírral bélelt vagy kivajazott és be-lisztezett gáztepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 16-17 perc alatt megsütjük. Azon melegében feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékleten felengedett gesztenyét a vajkrémmel és a rummal habosra keverjük. A piskótát kihengergetjük, a gesztenyés krémmel megkenjük, újra föltekerjük és a hűtőszekrénybe tesszük. A mázhoz valókat kevergetve 1-2 percig főzzük, kissé hűlni hagyjuk. A kész tekercset miután 1-2 szeletet levágtunk belőle a csokoládés krémmel körbekenjük, villával megcifrázzuk. A félretett szeleteket is megkenjük a krémmel (félbe is vághatjuk) és az egész fatörzshöz támasztjuk. Kb. 20 szeletre vághatjuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés tekercs » Gesztenyés szelet » Gesztenyés kuglóf » Gesztenyés patkó
» Gesztenyés almás lepény » Meggyes-gesztenyés rétes » Csokoládés fatörzs torta » Gesztenyés rolád
» Gesztenyés zserbó » Finom gesztenyés sutemény » Gesztenyés pulyka » Gesztenyés óriáskifli
» Nagyi gesztenyés tekercse » Gesztenyés keksz » Gesztenyés torta » Paleolit fatörzstorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.