Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés kosárka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg liszt
12,5 dkg margarin
5 dkg porcukor
3 db tojássárgája
1 kk. sütőpor
Töltelékhez:
15 dkg gesztenyepüré
2 dl joghurt
3 db tojásfehérje
Díszítéshez:
2dl tejszín
0,5 dl víz
1 kk.zselatin
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
A margarint a liszttel jól elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a porcukrot és a sütőport. Jól kidolgozzuk, és a tésztából 30 db golyót formálunk. Ezekkel a golyókkal béleljük ki a kosárformát.

A tölteléke úgy készül, hogy a gesztenyepüréhez hozzádolgozzuk a joghurtot, majd a felvert tojásfehérje habot. Ezzel a masszával megtöltjük a kosárkákat, és előmelegített sütőben megsütjük őket.
Míg sülnek, a díszítéshez hideg vízben megáztatjuk a zselatint, és addig melegítjük, míg áttetsző nem lesz, majd beletesszük a vaníliás cukrot. Lehűtjük, de mielőtt teljesen megdermedne, belekeverjük a habbá vert tejszínt. Nyomózsákba téve feldíszítjük vele a kosárkákat.

Tanácsok:
Nyomózsáknak megfelel egy tiszta nylon zacskó is, aminek az egyik csücskét ollóval levágjuk.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos kosárkák » Ananászos kosárkák » Gesztenyés fatörzs » Gesztenyés csúcs
» Kosárka » Gesztenyés gyöngytyúkleves » Diós/ kókuszos kosárkák » Gesztenyés tekercs 2.
» Gesztenyés hajócska » Gesztenyés csirkemáj » Dióhabos kosárka » Gesztenyés krém
» Cukkini kosárka » Gesztenyés patkó » Gesztenyés pite » Francia hagymakosárkák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.