Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 csomag gesztenyepüré
6 db tojás
5 dl tejszín
6 púpozott ek porcukor

Elkészítés:
A tésztához:a tojások sárgáját a porcukorral habosra kikeverjük,majd a felolvadt puha gesztenyepürét beleforgatjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük,majd ezt is beleforgatjuk a gesztenyés masszába.
Előmelegített sütőben kikent,vagy sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 30 percig sül(tűpróba!)
Ha kész hűlni hagyjuk,majd vízszintesen félbevágjuk.

A krémhez:a tejszínt felverjük,ha már elég szilárd a másik felengedett a gesztenyepürét elkeverjük benne.
A krém felével megkenjük a tészta belsejét,a maradékkal pedig bevonjuk az egész sütit.
(egy kis cukrot tehetünk a krémbe is,de nem feltétlenül szükséges.)
Fogyasztás előtt jól hűtsük be,nagyon finom könnyű sütemény!


A receptet beküldte: Trüffel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zőldborsós párizsiszelet » Makói szelet » Ínyenc pulykaszeletek » Rántott szójaszelet
» Alexander szelet » Banános-diós szelet » Regina-szelet » Mézes tejszelet
» Mézes szeletem » Mustáros-gombás szelet » Zöldborsós szelet » Andland sport szelete
» Magyar szelet » Őszibarackos sertésszelet » Sült baunty szelet » Meggyes-gesztenyés kocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.