Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyével és aszalt szilvával töltött pulyka comb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 pulyka comb
1 natúr gesztenyepüré(kb olyan 10-15 dekát fogsz ebből felhasználni a comb méreteitől függően)
15-20 dkg aszalt szilva

bors
kakukkfű
libazsír
1 deci fehérbor

Elkészítés:
A combon kialakítjuk a tölteni való "zsebeket".Bemetszünk a csont feléig,majd a húsban igyekszünk kialakítani egy akkora bemetszést oldalra,amekkorát csak enged.Először gesztenyepürét töltünk bele.Majd az aszalt szilvát és a végén lezárásnak ismét gesztenyét.Ezt megismételjük a csont másik oldalán is.Mikor ezzel készen vagyunk kizsírozunk egy jénait,majd a még zsíros kezünkkel sót, borsot, kakukkfüvet dörzsölünk a combra.Beletesszük a jénaiba,ráöntjük a bort,és közepes lángon (kb 180 fok) puhára pároljuk,majd a fedőtől megszabadítva pirítjuk egy kicsit.


A receptet beküldte: diagonalt


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült tészta pulykahússal » Pulykamell+gombás mártás » Gombával töltött cékla » Töltött tojás Emyke módra
» Márványsajtos pulyka » Az én töltöttkáposztám » Töltött finom cukkini » Töltött kenyér másképp
» Aszalt szilvaleves » Sörtésztás pulykafalatkák » Erdélyi töltött paprika » Káposztával töltött zsemle
» Szalonnás aszalt szilva » Elzászi pulykapecsenye » Besztercei töltött liba » Tejszínes pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.