Tutireceptek.hu fejléc

Gluténmentes lekváros bukta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
300g Shar Mix B
6g élesztő
30g margarin
280ml langyos tej
90 g cukor
1 tojás
csipet só

Elkészítés:
A hozzávalókat a 280ml tejbe kikeverjük, majd kicsit pihentetjük. A tészta nem formálható, ezért én nagyobb lyukú muffin sütőbe töltöm bele. A formákat olajjal bekenjük. Minden forma aljára 1-1 kanál tésztát teszünk. Erre kerül a lekvár (süthető). Ezután az egészet befedjük a maradék tésztával, és olajos kanállal elsimítjuk a tetejét. Szokásos módon kelesztjük legalább 30 percig. Előmelegített 200 fokos sütőben sütjük, majd csökkentjük a hőfokot. Ha megsült a tetejét bekenjük cukros tejjel (ettől fényes lesz). Utánna megszórhatjuk porcukorral.

Tanácsok:
Kicsit bonyolultnak tűnik az elkészítése, de nagyon egyszerű. A lényeg hogyha muffin sütőben csináljuk akkor a forma aljár arakjunk egy kevés tésztát, arra nem túl sok lekvárt, majd befedni a többi tésztával, hogy a lekvár ne folyon ki. Nagyon finom lesz, én már sokszor csináltam ilyet. A legjobb a sütésálló lekvárból.


A receptet beküldte: Bogicaa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagyományos, lekváros fánk » Gluténmentes Kinder torta » Baracklekváros tekercs » Lekváros copf
» Tejlekváros sütemény » Lekváros barátfüle » Feles Bukta » Lekváros lepény
» Gluténmentes piskóta » Habos lekváros fánk » Piskóta --gluténmentes » Gluténmentes pizza
» Kókuszos lekváros réteges » Bukta AndikaAnyuka módra » Szilvalekváros sütemény » Lekváros-kakaós kavart


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.