Tutireceptek.hu fejléc

Gluténmentes szőlőhab recept

Kategória:
 Turmixok

Hozzávalók:
A piros szőlőhabhoz:

30 dkg szőlő - fehér
2 db tojássárgája
1 evőkanál étkezési keményítő
2 csapott evőkanál kristálycukor
2 dl habtejszín
1 kiskanál habfixáló
A fehér szőlőhabhoz:

30 dkg szőlő - vörös
2 db tojássárgája
1 evőkanál étkezési keményítő
2 csapott evőkanál kristálycukor
2 dl habtejszín
1 kiskanál habfixáló

Elkészítés:
A szőlőszemeket megmossuk, kettévágjuk, magjukat eltávolítjuk.A piros szőlőt botmixerrel összeturmixoljuk.A szőlőpépet szűrőn átpasszírozzuk.A tojássárgát elkeverjük az étkezési keményítővel, és a cukorral. A szőlőpépet melegíteni kezdjük egy edényben, hozzákeverjük a keveréket. Alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve, addig melegítjül, amíg besűrűsödik. Hűlni hagyjuk.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
A szőlőmasszát összekeverjük a tejszínnel, és kis tálakba szétosztjuk. Hűtőben fél órát pihentetjük, amíg megszilárdul.A fehér szőlőből a piroshoz hasonlóan szőlőkrémet készítünk.
A megszilárdult piros szőlőhab tetejére töltjük (kanalazzuk) a fehér szőlőpépet.Tálalás előtt minimum 3 órát hűtjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Néger kocka (gluténmentes) » Gluténmentes zabtallér » Gluténmentes Kinder torta » Gluténmentes piskóta
» Mézeskrémes (gluténmentes) » Gluténmentes pizza » Madártej, gluténmentes » Lusta rétes (gluténmentes)
» Gluténmentes kenyér » Palacsinta (gluténmentes) » Sajtos gluténmentesen » Gluténmentes üdítő szelet!
» Gluténmentes kakaós keksz » Csokis csók (gluténmentes) » Piskóta --gluténmentes » Sárgabarackturmix


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.