| Gnocchi paradicsomos-ricottás szósszal receptEgytálételek Hozzávalók: A gnocchihoz: 50 dkg főtt burgonya meghámozva kb. 15 dkg liszt 1-2 tojás só bors szerecsendió 4-6 evőkanál friss petrezselyem és mentalevél A paradicsomos-ricotta szószhoz: 10 érett paradicsom olívaolaj 15 dkg ricotta 1 csokor bazsalikom só bors Elkészítés: A gnocchihoz a burgonyát pürésítjük, liszttel, tojással eldolgozzuk, sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízesítjük. A tésztából 1,5 cm átmérőjű hengert formázunk, és 1,5 cm-es darabokat vágunk le. Golyókat sodrunk belőle, majd villával kicsit lenyomkodjuk. Forró sós vízben kifőzzük. A paradicsom-ricottás szószhoz a paradicsomokat negyedeljük, majd apró kockákra vágjuk. Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a paradicsomokat ebben lesütjük, sóval, borssal ízesítjük. A bazsalikomot vékony csíkokra vágjuk. A gnocchit a paradicsomhoz adjuk a serpenyőbe, közvetlenül tálalás előtt hozzáadjuk a ricottát és a bazsalikomot. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |