Tutireceptek.hu fejléc

Göcseji babos káposzta csülökkel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 maroknyi savanyú káposzta,
1 bögre tarkabab,
1 evőkanál zsír,
3 evőkanál liszt,
1 kávéskanál pirospaprika,
1 fej vöröshagyma,
3 dl paradicsomlé,
4 sertésköröm, vagy 1 sertéscsülök,
só.

Elkészítés:
A csülköt vagy körmöt éles késsel megkaparjuk, földaraboljuk és megmossuk.
Két liter vízben feltesszük főni, gyengén megsózzuk és lefedve gyengén forraljuk.
Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a káposztát és közben a megáztatott babot külön edényben, bő vízben puhára főzzük.
Ha a bab, a káposzta és a hús is puha, akkor egy edénybe összeöntjük (a babot a levével együtt).
A zsírt fölhevítjük, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, keverés közben hozzátesszük a pirospaprikát és a paradicsomlevet.
Elkeverjük (ha kell, vízzel hígítjuk), felforraljuk, és a leveshez adjuk.
Rövid ideig együtt főzzük, ha kell, utána sózzuk.

Tanácsok:
Csülök nélkül is készíthetjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztaleves csülökkel » Káposztás burgonyafelfújt » Káposztás gombóc... » Káposztás pogácsa1
» Hurkás kelkáposzta » Gyümölcsös párolt káposzta » Káposztás tarja » Káposzta saláta ananásszal
» Kolozsvári rakott káposzta » Erdélyi töltött káposzta » Kelkáposztás lasagne » Káposztás bableves
» Savanyúkáposzta saláta » Zöldbabos fasírt » Székelykáposzta másképp » Kolozsvári káposzta 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.