Tutireceptek.hu fejléc

Göcseji gombaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
0,5 kg burgonya
0,5 kg gomba
0.5 dl étolaj
1 teáskanál fűszerpaprika
1 db babérlevél
1 késhegynyi őrölt bors
1 pohár tejföl
1 lapos kanál liszt

Elkészítés:
A szalonnát kockára vágom. Az edény aljába beleöntöm az étolajat és a szalonnakockákat. Lassan megpirítom. Leveszem a tűzről és hozzáadom a fűszerpaprikát. Ezután beleteszem a megtisztított burgonyát és gombát és felengedem vízzel. Sózom, borsozom. Tehetünk bele ételízesítőt is, de akkor vigyázni kell a sóval. Kb. 30 percig lassú tűzön főzöm. A pohár tejfölbe belekeverem a lisztet és a kész leveshez öntöm. Ezután az első forrásnál lezárom, a tüzet alatta. Én a babérlevelet is kiveszem tálalás előtt.


A receptet beküldte: Marta1981


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös gombaleves » Rizses gombaleves » Göcseji sertéspecsenye » Tárkonyos gombaleves
» Göcseji sertésjava » Gombaleves cérnametélttel » Zöldborsós gombaleves » Göcseji pecsenye
» Gombaleves Juca módra » Tejszínes gombaleves » Gombaleves egyszerűen » Tartalmas gombaleves
» Erdei gombaleves » Fokhagymás gombaleves » Gombaleves Laci kedvére » Gombaleves májgaluskával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.