Tutireceptek.hu fejléc

Göcseji tárkonyos húsgombócleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
250 g darált sertéshús (vagy borjú)
1 db zsemle
1 db tojás
1 csokor petrezselyem
150 g sárgarépa
150 g fehérrépa
50 g zeller
1 db vöröshagyma (apróra vagva)
4 ek napraforgó olaj
1 teáskanál fűszerpaprika
2 ek tárkony (friss levél, apróra vágva)
2 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
1 ek tárkonyecet
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:
A húst sóval, borssal, és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és alaposan összegyúrjuk a vízbe áztatott, kinyomkodott zsemlével és a tojással. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle. Felhevített olajon aranysárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt, tisztított sárgarépát, fehérrépát és zellert. Néhány percig pirítjuk, meghintjük pirospaprikával, és felengedjük 1,2 liter vízzel. Kissé megsózzuk. Amikor felforr, egyenként beletesszük a gombócokat, és lassú tűzön 25 percig főzzük. Közvetlen tálalás előtt adjuk hozzá a liszttel, finomra aprított tárkonnyal, ecettel, valamint ½ dl langyos vízzel elkevert tejfölt, összeforraljuk, és azonnal tálaljuk. Ha szükséges, utánaízesítünk.

Tanácsok:
Ínyencek citrommal vagy citromlével is ízesíthetik.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos nyúlbecsinált » Tárkonyos csirkebecsinált » Dettuska tárkonyos levese » Tárkonyos rakott zöldbab
» Tárkonyos csülökleves » Tárkonyos borjúragu leves » Tárkonyos raguleves diétás » Erdélyi húsgombócleves
» Tárkonyos bableves » Göcseji sertésjava » Tárkonyos harcsa » Tárkonyos csirkeleves
» Tárkonyos leves » Tárkonyos csirke nyárson » Tárkonyos ragu leves » Tárkonyos zellerfőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.