Tutireceptek.hu fejléc

Gomba gazdagon recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
20 db gomba
2 ek olaj
10 dkg reszelt füstölt sajt
só, bors

Húsos töltelék:
15 dkg darált hús
2 ek olaj
1 ek ételízesítő
1 ek vágott petrezselyem

Paradicsomos töltelék:
2 közepes paradicsom
5 cm-es pórédarab
1 ek olaj
1 ek vágott bazsalikom

Elkészítés:
A gombafejeket alaposan megtisztítjuk, szárukat kivágjuk. A gombaszárakat apróra összevágjuk.

A darált húst megpirítjuk 2 ek olajon, majd az ételízesítővel, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a gombaszárakat és kevés vízzel puhára pároljuk. Belekeverjük a petrezselymet és félretesszük.

A paradicsomot megmossuk, húsát kockákra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felaprítjuk. A felforrósított olajon megfuttatjuk a pórét, rátesszük a paradicsomot. Sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük és összepirítjuk.

Felforrósítunk 2 ek olajat, és 1-2 percig pirítjuk benne a gombafejeket. Tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk és megtöltjük a kétféle töltelékkel.
Megszórjuk sajttal, forró sütőben ráolvasztjuk és azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás, sonkás omlett » Gombaleves á lá Milli » Gombás vadkacsaragu » Gombával rakott karalábé
» Tojássaláta gazdagon » Gombafelfújt » Gombás-paprikás rizstorta » Gombás kocka
» Jégsaláta gombával » Tárkonyos gombaleves » Gombás libamáj puding » Gombás karajom
» Töltött Gomba » Gombás tojáskrém » Gombaragus karaj » Rókagombás őzpörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.