Tutireceptek.hu fejléc

Gomba vadasan recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg erdei gomba,
12 dkg olaj,
10 dkg vöröshagyma,
20 dkg sárgarépa,
10 dkg gyökér,
4 dkg liszt,
2 g őrölt bors,
1 teáskanál szemes bors,
mustár,
2 babérlevél,
2 dl tejföl,
1 citrom,
cukor,
só.

Elkészítés:
A tisztított, cikkekre vágott gombát 5 dkg olajban megpárolom, sóval, borssal meghintem. Ezzel egyidejűleg ugyancsak 5 dkg olajon pirítok karikákra vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel, mustárral ízesítem, felöntöm vízzel és puhára főzöm, majd szitán áttöröm. 2 dkg olajból és a lisztből cukorral barna rántást készítek, besűrítem vele a zöldséglevet, citromlével ízesítem, tejföllel dúsítom és a párolt gombára öntöm 1-2 percig együtt forralom. Zsemlegombóccal vagy makarónival tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás kiflik » Sonkás-gombás batyu » Sütőtökös-gombás fasírt » Vegyes gombasaláta télire
» Gombás, tükörtojásos tarja » Gombás zöldséges ragu » Húsos-gombás kagylótészta » Gombás-vörösboros gulyás
» Gombaszószos szelet » Laskagombás tarja » Narancsos, gombás kacsa » Párolt gomba
» Tejszínes gombaszósz » Gombás töltött cukkini » Gombás szelet » Zöldborsós gombaragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.