Tutireceptek.hu fejléc

Gomba vadasan elkészítve recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg gomba
3 evőkanál olaj
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemzöld
1 evőkanál finomliszt
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
1 dl tejföl
só, szemes bors ízlés szerint
mustár ízlés szerint
babérlevél ízlés szerint
citromhéj ízlés szerint
citromlé ízlés szerint
cukor ízlés szerint

Elkészítés:
A cikkekre vágott gombát egy evőkanál olajban a hagymával együtt megpároljuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük.

A másik kanál olajban megpirítjuk a karikára vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel ízesítjük, és egy kevés vízzel puhára főzzük.

A harmadik kanál olajból és a lisztből cukorral sötétített barna rántást készítünk, besűrítjük vele a zöldséget, mustárral, citrommal ízesítjük, áttörjük.

Tejföllel gazdagítjuk, és a párolt gombára öntve átforraljuk.

Lehet zsemlegombócot főzni hozzá, de tésztával is finom.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Háromhagymás gombaleves » Gombapogácsa » Gomba hagymásan eltéve » Gombakrokett
» Hússal töltött gombafejek » Rizses gombaleves » Gombás kocka 2. » Erdei gomba székelyesen
» Gombás rizottó (Nők lapja) » Gombás párizsi » Kukoricás-gombás marharagu » Sonkás gombás penne
» Gombás töltött tök » Gombás töltött kifli » Gombás farfalle » Gombagulyás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.