Tutireceptek.hu fejléc

Gombaköret recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
- gomba
- tejszín(esetleg tejföl)
- oregánó
- petrezselyem
- só
- színes bors(őrölt)
- hús-, csont- vagy erőleves leve
- póréhagyma

Elkészítés:
1. A gombákat negyedekre vágom(ha nagyobb akkor több darabra). Víz fölött megpárolom őket.
2. Közben a tejfölt vagy tejszínt tálba öntöm(én sokat használok, de ki hogy szereti, a gomba mennyiségéhez). Sóval, frissen őrölt színes borssal megszórom, oregánóval meghintem. Petrezselymet és póréhagymát darabolok bele(jó apróra). A meleg leveslével elkeverem, ha kellően megpárolódott a gomba, ráöntöm az öntetet(de össze is lehet melegíteni őket).Tálaláskor friss petrezselyemmel szórom.

Tanácsok:
10 perc + amíg megpárolódik a gomba


A receptet beküldte: Rejka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos római rizs » Sajttekercs mint előétel » Csicsóka püré » Sajttal töltött falatkák
» Párolt vegyes zöldség » Káposztás gombóc... » Burgonya ganca » Burgonya koret
» Puliszka köret » Zöldborsós köles » Parasztkrumpli » Hagymás diós karfiolrizs
» Krumpli "torta" » Mángoldos krumplis köret » Tepsis burgonya (mexikói) » Cukkini spagetti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.