Tutireceptek.hu fejléc

Gombakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj vagy olaj
1 ek búzaliszt vagy keményítő
2 gerezd fokhagyma
1,2 l alaplé kockából
2 dl tejszín
1 kk szárított kakukkfű

Elkészítés:
A gombát tisztítjuk, felszeleteljük. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a gombát, hozzáadunk 2 csipet sót és közepes tűzön aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, további öt percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel és két percig, folyamatos kevergetés mellett tovább pirítjuk. Beledobjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet. Hozzáöntjük az alaplét. Lassú tűzön főzzük kb 60 percen át. Botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és ha nagyon sűrűnek találjuk, egy kevés forralt vizzel hígítjuk. Frissen őrölt borssal, ha szükséges, sóval ízesítjük.

Tanácsok:
90 napos-fehérjenapjára

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Shephard


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges gombakrémleves » Tejszínes batátaleves » Tárkonyleves » Fűszeres kukoricaleves
» Patiszon leves » Almás sütőtökleves » Kukorica leves Maris módra » Karfiol krémleves
» Finom frankfurti leves » Sajt leves » Vaniliás körteleves » Árpagyöngyleves
» Majorannás sárgarépaleves » Habart burgonya leves » Sajtosgaluska » Érdekes Zöldségleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.