| Gombakrémleves receptLevesek Hozzávalók: 1 kg csiperkegomba 1 fej vöröshagyma 5 dkg vaj vagy olaj 1 ek búzaliszt vagy keményítő 2 gerezd fokhagyma 1,2 l alaplé kockából 2 dl tejszín 1 kk szárított kakukkfű Elkészítés: A gombát tisztítjuk, felszeleteljük. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a gombát, hozzáadunk 2 csipet sót és közepes tűzön aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, további öt percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel és két percig, folyamatos kevergetés mellett tovább pirítjuk. Beledobjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet. Hozzáöntjük az alaplét. Lassú tűzön főzzük kb 60 percen át. Botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és ha nagyon sűrűnek találjuk, egy kevés forralt vizzel hígítjuk. Frissen őrölt borssal, ha szükséges, sóval ízesítjük. Tanácsok: 90 napos-fehérjenapjára Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Shephard Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |