Tutireceptek.hu fejléc

Gombakrémmel rakott burgonya recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
75 dkg burgonya,

40 dkg csiperkegomba,

1 fej vöröshagyma,

5 dkg füstölt szalonna,

1 dkg liszt,

1 dl tejföl,

5 dkg reszelt sajt,

só,

bors,

kakukkfű

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, meghámozzuk és karikára vágjuk. Kockára vágjuk a füstölt szalonnát, zsírját lábosban kiolvasztjuk, majd üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt csiperkegombát. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. Fedő alatt megpároljuk. Felöntjük a liszttel elkevert tejföllel és összefőzzük. Kivajazott tűzálló tálba lerétegezzük a burgonyakarikákat és a gombakrémet. Reszelt sajttal meghintjük és forró sütőben kb. 20 percig sütjük.


A receptet beküldte: nayloon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott cukkini 2 » Inyenc rakott tészta » Répás rakottkrumpli » Balázska rakottas
» Ropogós burgonya szeletek » Rakott hús » Sonkás burgonyakrokett » Római rakottas
» Burgonyaleves korianderrel » Burgonyás mézes szelet » Osztrák burgonyaleves » Pikáns burgonya
» Aranyfánk burgonyából » Tarja burgonyafelfújttal » Zöldbabos rakott krumpli » Rakott tészta (édes)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.