Tutireceptek.hu fejléc

Gombaleves csicseriborsóval recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
35 dkg gomba tisztítva és szeletelve
15 dkg csicseriborsó
3 ek. hidegen sajtolt olaj
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál fehér bors
3 ek. teljes kiorlésű liszt
2 kávéskanál curry
1 pohár yoghurt (elhagyható) v. 1 pohár kefír
3 csipet tengeri só

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Felöntjük vízzel, sózzuk, majd a csicseriborsót is hozzáadva 20 percig főzzük. A lisztet egy dl vízben elkeverjük és a leveshez adjuk. Együtt készre főzzük. Tálalás előtt kevés yoghurttal dúsíthatjuk. A kitálalt levest megszórjuk curryvel.

Tanácsok:
Makrobiotikus


A receptet beküldte: Antea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás gombaleves » Zöldborsós gombaleves » Tejfölös-kapros gombaleves » Gombaleves cérnametélttel
» Gombaleves rizzsel » Különleges gombaleves » Tejszínes gombaleves » Gombaleves á lá Milli
» Gombaleves Laci kedvére » Gombaleves magyarosan » Háromhagymás gombaleves » Erdei gombaleves
» Gombaleves májgaluskával » Göcseji gombaleves » Gombaleves » Sűrű tejfölös gombaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.