Tutireceptek.hu fejléc

Gombapogácsa recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 dkg erdei gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, só, frissen tört bors, 50 dkg liszt, 1 db tojás, mangalicazsír (vagy napraforgó olaj), zsemlemorzsa szükség szerint, 1 csokor petrezselyemzöld.A kisütéshez: mangalicazsír vagy napraforgó olaj

Elkészítés:
A legjobbak a kemény húsú gombák: vargánya, tinóru, pereszke, de más fajta is. A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, apróra vágjuk. A vöröshagymát egészen apró kockákra vágjuk és a mangalica, zsírban világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Erős tűzön tovább pirítjuk, míg a levét elfövi. Megszórjuk liszttel, hozzáadunk egy felvert tojást és jól összeverjük, majd vizes kézzel a masszából pogácsákat formálunk. Zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsírban vagy olajban kisütjük.

Tanácsok:
Kiváló feltét főzelékekhez, de vendégváró is lehet hidegen kínálva.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ramen... » Zöldségleves » Juhtúrós szilvás marhanyelv » Olasz csicseriborsó leves
» Kaporleves zsemlekockákkal » Bárány leves » Német sörleves » Light lencsegulyás
» Magyaros csicseriborsó leves » Csirkeleves gourmand módra » Reszelt káposztasaláta » Baileys házilag 2
» Kolbászos lencseleves » Gombaleves rizzsel » Sajttekercs » Egyszerű avokádó krém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.